Венеция откри сайт за разреждане на туристическите тълпи

дата: 07.02.2009

В опит да съхрани безценното си културно наследство, без да отблъсне важните за градския бюджет тълпи от туристи, Венеция създаде нов сайт, чрез който чуждестранните посетители ще могат предварително да запазват онлайн най-различни туристически маршрути и услуги. Това съобщи в. "Дневник". Една от основните цели на открития преди дни уебсайт www.veniceconnected.com е да разреди хорския поток около най-популярните забележителности на легендарния италиански град, отбелязва Би Би Си.
Всяка година Градът на гондолите е посещаван от над 15 млн. души, които наводняват тесните му улици и канали и превръщат ежедневието на местните жители в истински ад. Същевременно приходите от туризма са жизненоважни за Венеция, поради което местните власти решиха да се откажат от по-крайни методи за справяне с туристическия наплив, като например въвеждане на входна такса или максимално допустима квота посетители.
От друга страна, пренаселеността на Венеция през пиковите месеци на годината не очарова особено и самите туристи, което прави новосъздадения туристически сайт на града още по-полезен, смятат градските власти. От 1 февруари всеки желаещ ще може да купи онлайн (най-добре 15 дни преди пътуването си) практически всичко - от билети за музеи, фериботчета и места за паркиране, до предплатени услуги като ползване на обществени тоалетни и организиране на сватба в местното кметство. Освен това сайтът съдържа специална скала, показваща броя очаквани посетители през всеки месец, както и календар, който да насърчава туристите да пристигат през по-спокойните периоди от годината. Ползването на страницата ще предоставя и намаления, обещават властите във Венеция.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/europa-i-potrebitelite/p3-103-0.html