Нов европейски информационен център се открива в София

дата: 18.03.2009

Европейския информационен център Europe Direct ще открие в София на 19 март, четвъртък, еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева. С това започва нейното посещение, което ще продължи до 21 март, съобщиха от Европейската комисия. Евроцентърът се намира  на бул. "Евлоги Георгиев" 123, а началото на събитието е предвидено за 14 часа.
Акцентите в започващото утре посещение на еврокомисар Кунева са защитата на правата на потребителя в дигиталния свят, перспективите за развитие на Европейския съюз и повишаването на информираността на гражданите  по въпросите, свързани с Евросъюза.
На 20 март 2009 г. (петък) от 11:00 ч. в хотел Holiday Inn Sofia, зала "Верила" (Бизнес парк, бул. "Александър Малинов" 111, Младост 4) Меглена Кунева ще отговори на въпроси на медии във връзка с участието си в конференцията "Модерният потребител в дигиталния свят". От 12:00 ч. в рамките на конференцията, която ще се проведе в зала "Витоша 1", г-жа Кунева ще говори по темата "Политики за потребителите в дигиталния свят".
Същият ден комисар Кунева ще замине за Враца, където от 15:00 ч. започва семинарът „Участие на жените в изборите за Европейски парламент”, организиран от Фондация „Център за изследвания и политики за жените на Европейски информационен център Europe Direct, бул. „Христо Ботев” 24, етаж 2). От 17:30 ч. в конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца (пл. "Христо Ботев", Културен дом, етаж 1) Меглена  Кунева ще изнесе публична лекция на тема "Европейският съюз – сила за промяна".
Съботният 21 март е предвиден в програмата на посещението за Монтана, където от 11:00 ч. комисарят за защитата на потребителите ще обмени мнения по темата "Европейският съюз – сила за промяна" с граждани и представители на медиите в голямата зала на Общинския младежки дом (бул."Трети март" 98).
"Европейският съюз – сила за промяна ще бъде темата и на публичната дискусия с участието на комисар Меглена Кунева във Видин, която е предвидена да започне от 16:30 ч в залата на Общинския съвет в Община Видин, пл. "Бдинци" №2.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/europa-i-potrebitelite/p3-188-0.html