Ядем кебапчета от свински глави и с набухватели

дата: 25.02.2009

Ядем кебапчета с кости от свински глави и с набухватели, твърди шефът на Федерацията на потребителите Павел Кърлев, цитиран от БЛИЦ.
Според него производителите влагат всичко друго освен месо или мляко в крайните продукти, които вече не могат да се нарекат например сирене и кисело мляко, а само "млечни продукти". Колбасите се пълнят с различни субпродукти като кости, обрезки от кости, свински глави и др. Производителите обясняват, че при преработката на месото не са могли да изчистят костите от свинските глави. В месните продукти се влагали и набухватели, които след термична обработка ги уголемяват.
Много са сигналите и за странна миризма на риба и други неспецифични неща при термична обработка на олио. При проверка на 14 марки се оказало, че по-голямата част от производителите използват соя и рапица вместо слънчоглед заради по-ниските им цени. Само две фирми използвали 100 процента слънчоглед.
Кърлев напомня, че сиренето, произвеждано от палмово масло и кондензирано мляко, може да бъде опасно за здравето."То може да се влага в продуктите, но в определени количества, тъй като съдържа мазнини, и ако се консумира всекидневно, става канцерогенно.

Коментари

доброжелател

Публикувано на: 25.02.2009 22:31:11 Е тези бабички са навсякъде няма ли малко да мирнат то много са се взели на сериозно така възпитаваха пак сега им хак... нали си вземат пенсииките и шапка на тояга все ще коментират политиката и всичко големи коментатори - не можеш да си отдъхнеш от такива муцунки

БАБА ГИЦКА

Публикувано на: 25.02.2009 22:23:34 Добре ,че има и такива главички щото скоро няма да има и свинки и тогава му мислете щото разрушихте всичко то и животинките си искат грижи и на това да сте доволни щото който не работи не трябва да яде

чревоугодник

Публикувано на: 25.02.2009 21:07:37 е ако е само това Защо не се провери къде се правят тези кюфтета - в какви гаражи. Изядохме всички боклуци още малко и ще мутираме и като народ те се започва..
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-158-2.html