Министър Петър Димитров: Масово се краде топлоенергия

дата: 06.03.2009

Почти във всички блокове има хора, които крадат топлоенергия. Илюзия е, че те крадат от “Топлофикация София”. Ако някой краде, той краде от своите съседи. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров (на снимката) по време на парламентарния контрол в отговор на питане на депутата Минчо Христов за нереално високите цени на "Топлофикация" - София през месец януари 2009 г., предаде Агенция Фокус.
Министърът коментира, че се внася заблуда в обществото, когато се говори за идеята „един вход – една сметка”. Димитров добави, че и сега входовете имат една сметка за изразходваната топлинна енергия, която се разпределя между съседите.
Депутатът Минчо Христов заяви, че за да намалее цената на парното трябва да се въведе когенерация в „Топлофикация София”. Така сметките щели да спаднат с 30-40%. Минчо Христов заяви, че трябва да се съберат парите от богатите длъжници на „Топлофикация” и да се спре кражбата на топлоенергия. „Крадците на парно в момента живеят на отворени прозорци”, коментира той.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-167-2.html