Европарламентът въвежда единна класификация на гумите

дата: 23.04.2009

По подобие на eвропейското енергийно етикетиране, автомобилните гуми вече също ще бъдат класифицирани с цел по-добрата информираност на потребителите относно тяхната горивна ефективност, безопасност и шумови емисии, според новото законодателно предложение, гласувано от Европарламента вчера, предаде expert.bg.
Гумите ще се класифицират от най-добрите - зелените клас "А", до такива с най-ниска ефективност - червените клас "G". Ще бъде посочена също информация относно сцеплението с влажна повърхност на гумите и степента на шумови емисии.
От ноември 2012 г. доставчиците на гуми трябва да обявяват класа на горивна ефективност, класа на сцепление с влажна повърхност и измерената стойност на външен шум във всички рекламни документи с технически характер, отнасящи се до гуми от класове "С1", "С2" и "С3" (предназначени за пътнически коли, камионетки и камиони), произведени след 1-ви юли 2012 г. Дистрибуторите трябва да включват тази информация и във фактурата, предоставена на крайните потребители при покупката на такъв вид гуми, гласят поправките, приети от депутатите от Европарламента.
Освен това, етикетът трябва да бъде сложен с помощта на стикер върху протектора на гуми от клас "C1" и "C2". Производителите на гуми трябва, също така, да представят измерените стойности от теста за типово одобрение (маркирани в или на всяка странична стена) по отношение на коефициента на съпротивление при търкаляне, коефициента на сцепление с влажна пътна настилка, както и шумовите емисии, се казва в друга поправка, приета от депутатите.
Според депутатите Европейската комисия трябва да определи специфични изисквания относно гумите за сняг и скандинавските зимни гуми.
Членовете на Европарламента поискаха Европейската комисия да създаде не по-късно от септември 2010 г. уеб сайт за етикетирането на гуми в ЕС, която да служи като основен източник на пояснителна информация относно всеки от компонентите на етикета. Доставчиците на гуми пък трябва да осигуряват достъп до калкулатор за икономиите на гориво на техните сайтове, тъй като този инструмент, по мнението на депутатите, ще позволи на потребителите да оценят потенциалните средни стойности на икономиите на гориво, CO2 и разходите при гумите от класове "С1", "С2" и "С3".

Коментари

Регистриран на: 01.01.1970

Публикувано на: 02.08.2017 01:35:20 This is really the sort of data I have been attempting to discover. Much obliged to you for composing this data.
http://movecleaning-dammam.com/gencleaning/ شركة تنظيف بالدمام
http://movecleaning-dammam.com/gencleaning/ شركة تنظيف بالخبر
http://movecleaning-dammam.com/gencleaning/ شركة تنظيف بالجبيل

Регистриран на: 01.01.1970

Публикувано на: 02.08.2017 01:34:36 Thanks a lot for sharing us about this update. Hope you will not get tired on making posts as informative as this
شركة نقل اثاث بالجبيل
افضل شركة نقل عفش بالدمام
افضل شركة نقل اثاث بالدمام
نقل عفش بالدمام
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-217-0.html