УниКредит Булбанк даде шанс на клиентите за по-гъвкаво управление на авоарите

дата: 08.02.2009

УниКредит Булбанк започва да предлага нова възможност на клиентите си да спестяват „на сметка”, съобщиха от кредитната институция. Банката пуска влог, който дава възможност на клиентите й да оперират със средствата си свободно през месеца, без да се лишават от високия лихвен доход и неограничено могат да довнасят допълнителни суми.го.
„Със свободата, която предлага, продуктът „На сметка” е най-подходящ за клиенти, търсещи истинско гъвкаво управление на парите си”, каза Любомир Пунчев, директор „Банкиране на дребно” и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.
„На сметка” може да бъде открит в евро, левове и долари и е безсрочен. Клиентите получават дохода от спестяванията си всеки месец.
Размерът на лихвения процент, който банката прилага за съответния месец, зависи от избора на валута, сумата на влога и броя на извършените разходни операции. Клиентите сами избират дали през съответния месец желаят да получат по-високия лихвен бонус или да остане стандартна лихва по влога си. Влогът „На сметка” отчита потребността на клиента да ползва суми от сметката си и в случай, че са до три броя през месеца на обща стойност не повече от половината от сумата на влога, в последния ден от предходния месец - получават по-високата лихва. По левовите депозити тя варира между 4,7% до 5,3% годишно, в зависимост от сумата.
Ако клиентът все пак се нуждае от средствата си, е свободен да извърши и повече от три разходни операции. В този случай той не губи доход, а получава лихва като по стандартен спестовен влог - например 3% при спестявания в лева.
По влога е разрешено довнасяне или превеждане на допълнителни суми по всяко време, без ограничение на размера им.
Тенденцията на несигурност на капиталовите пазари по света и у нас, както и конкуренцията между банките в България доведе до постепенна промяна в структурата на активите на домакинствата и връщането им към депозитите като предпочитана форма за спестявания. Съчетанието от намаляване на стойността на алтернативните активи и сигурността на депозитите води до бързо нарастване на дела им в общото богатство на домакинствата до 68% към края на септември 2008, което е увеличение спрямо 56% в края на 2007. Прогнозите на икономистите от УниКредит Булбанк са, че тази тенденция ще продължи и до 2010 г. делът на депозитите ще е над 70% в портфейлите на домакинствата.
Снимка: Архив УниКредит Булбанк

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/pravo-na-otgovor/p3-114-0.html