Използването на няколко монитора едновременно повишава производителността на труда с почти една трета

дата: 04.03.2009


Работата с повече монитори повишава производителността на труда, смятат германски учени и компанията Fujitsu Siemens Computers, която е предоставила оборудването за поредния експеримент по темата. Изследването за пореден път потвърждава правопропорционалната зависимост между използването на по-голям брой монитори и производителността на труда.
Учените са установили, че на работните места оборудвани с три монитора, организирани като общ дисплей, продуктивността на служителите се е увеличила с 35,5%
.
Експериментът с поддръжката на Fujitsu Siemens е част от проекта OFFICE 21 за увеличение на производителността на труда на служителите посредством оптимизация на работното място и е проведен в германския институт Фраунхофер. Експериментът се е състоял на два етапа. В първия 67 човека са изпълнявали една и съща задача на стандартен 19-инчов монитор, като резултатът от работата им е използван като сравнителен еталон за втория тест. На втория етап участниците в експеримента са били разделени на три групи. Първата е останала с 19-инчовите монитори, а на втората са дадени 22-инчови широкоформатни дисплеи. Третата група е била снабдена с конфигурации от по три 19-инчови монитори, организирани по споменатия по-горе начин. Резултатите от изследването са красноречиви: в първата група продуктивността при изпълнението на задачи се е повишила с 1,9%, а във втората е отбелязано подобрение с 8,4%. При третата група с многото монитори - с цели 35,5%.
Изводът е, че ако целта е повишаване на производителността на служителите, то снабдяването им с по-голям дисплей има видими резултати, но когато се използват мултимониторни конфигурации повишаването на продуктивността е вече значително, показват още експериментите на учените.
Според предварителна информация, примери за такива работни места с по три дисплея ще могат да се видят на щанда на Intel по време на изложението през март в Хановер изложение CeBIT 2009, информира PC World.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/pravo-na-otgovor/p3-162-0.html