Nokia ще инсталира Skype в телефоните си

дата: 18.02.2009

Финландската компания Nokia ще започне да инсталира Skype в някои от моделите си в третото тримесечие на 2009 г.  Новото партньорство бе обявено на световния мобилен конгрес в Барселона, съобщи expert.bg.
Skype ще се инсталира на телефоните от серия N, както и в смартфона N97, който се очаква през юни. Потребителите на N97 ще могат да извършват безплатни и евтини интернет телефонни разговори през клетъчни 3G и Wi-Fi мрежи.
Версия на Skype за мобилни телефони вече съществува, но тя предоставя ограничени възможности на потребителите. Повечето мрежови оператори са против използването на Skype на мобилните телефони, опасявайки се от спад на печалбите, ако потребителите разговарят безплатно или срещу неголямо заплащане през интернет.
Представителите на Skype, от своя страна твърдят, че печалбата ще се увеличи при използването на тяхната програма, тъй като потребителите ще започнат да използват повече интернет-услугите на оператора.
Ежедневно на обаждания от мобилен Skype до друг мобилен се провеждат около милион минути разговори. Извършени позвънявания вече достигат 300 милиона минути.
Най-големият световен производител на мобилни телефони не е единственият, който обяви партньорство със Skype. В понеделник Sony Ericsson съобщи, че ще предложи Skype панел в своите устройства Xperia с операционна система Windows Mobile.
На снимката: Версия на Skype за мобилни телефони вече съществува, но тя предоставя ограничени възможности на потребителите.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-140-3.html