Еврокомисар Кунева на дискусии в Стара Загора, Ямбол и Сливен

дата: 17.02.2009

Повишаването на информираността на гражданите по въпросите, свързани с Европейския съюз, ролята на институциите на ЕС и предстоящите избори за Европейски парламент и ще бъдат акцентите при срещите на еврокомисаря за защитата на потребителите г-жа Меглена Кунева с граждани и представители на местната власт в Стара Загора, Ямбол и Сливен на 19 февруари 2009 година, съобщи пресцентърът на представителството на Европейската комисия в София.

 Гостуването на г-жа Кунева в Стара Загора ще започне с публична лекция на тема "Европейският съюз – сила за промяна" в 09:00 ч в Тракийския университет(Студентски град, Ректорат, Зала 1).  В 11:00 часа пред паметника на Васил Левски на Централния площад еврокомисар Кунева ще участва в церемония за полагане на венец по повод годишнината от смъртта на Апостола. В 11:30 ч тя ще открие новосъздадения Европейски информационен център  Europe Direct (в сградата на Регионалната агенция за икономическо развитие, ул. "Ген. Столетов" 127) и  ще отговори на въпроси на медии  от 12:00 до 12:30 часа (в залата на Регионална библиотека "Захари Княжевски").
В 14:00 ч в Ямбол Меглена Кунева  ще открие центъра  Europe  Direct  (сградата на Ямболската търговско-промишлена палата, ул. "Раковски" 1). Церемонията ще бъде последвана от пресконференция  от  14:30 до 15:00 ч в Конферентна зала на хотел «Диана палас»,  ул. "Иван Вазов" 2. От 15:00 ч Комисар Кунева ще се включи в публична дискусия по темата "Европейският съюз – сила за промяна", която ще се състои в Зала за семинари НТС–Ямбол, ул. "Джон Атанасов" No8.
Европейският комисар за защитата на потребителите ще обмени мнения по темата "Европейският съюз – сила за промяна" и с граждани и представители на медиите в Сливен от 18:00 ч в Камерната зала на Драматичен театър "Стефан Киров" (пл. "Хаджи Димитър" 4).
На 20 февруари 2009 г. (петък) от 12:00 ч в залата за заминаващи на Терминал 2 на Летище "София" г-жа Меглена Кунева ще открие изложбата "С приятел до теб", която е част от Националната информационна кампания за рака на гърдата. Експозицията от арт фотоси на Георги Богданов и Борис Мисирков представя жени, преживели рак на гърдата заедно с хората, които са им помогнали да преодолеят болестта. В проекта участват редица известни личности, сред които актьорите Искра Радева и Андрей Баташов и цигуларят Веско Ешкенази. Изложбата е продължение на кампанията "С приятел до теб", която се проведе през 2008 г. под патронажа на г-жа Меглена Кунева.

 

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-142-3.html