Започва информационна кампания за българската бира

дата: 09.04.2009

Съюзът на пивоварите в България започва информационна кампания за българската бира, съобщи еxpert.bg. Инициативата се провежда за първи път у нас, като целта й е да запознае потребителите с високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, с богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.
"Когато се консумира разумно, бирата не просто е източник на удоволствие. Тя съдържа редица естествени съставки, които са неизменна част от здравословния начин на живот. Като представител на социално отговорна индустрия обаче, ще подчертая, че най-важна остава умерената консумация", коментира Владимир Иванов, председател на Съюза на пивоварите у нас.
"Освен да информираме потребителя за качеството на българското пиво, задачата, която си поставяме с тази кампания, е и да го образоваме по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка у нас, като по този начин създадем истинска култура на консумация", допълва още той.
Водещ акцент на образователната кампания е натуралният характер на бирата. Тя се произвежда от четири напълно естествени суровини - малц, вода, хмел и мая, комбинацията от които гарантира получаването на пиво с високо съдържание на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези натурални съставки в съчетание с европейското ниво на произвежданите в страната марки са в основата на отличното качество на родната бира.
Кампанията на Съюза на пивоварите ще разкрие част от богатите традиции и обичаи на кехлибарената напитка. За целта ще се създаде Българско бирено общество, което ще обединява известни личности, специалисти, представители от бирената индустрия, както и всички фенове на любимата напитка. Идеята на Българското бирено общество е да бъде форум за обмяна на интересна информация и факти за бирата, актуални новини и събития. Всеки желаещ ще може да се присъедини към бирената общност, която ще има свой клуб в социалната мрежа Facebook.
Очакват се и резултати от планирани проучвания за нагласите и навиците на почитателите на бирата в България. Непрекъснато ще се обменя и информация за полезните качества на пивото, както и ще се организират срещи с европейски експерти и колеги от бранша. Предизвикателство за арт средите ще бъде конкурсът за изработване на българската национална бирена халба.
Акцент през летния сезон ще е специалното събитие под надслов "Нощта на бирата". То ще се проведе навръх Илинден, когато родните биропроизводители почитат покровителя на пивоварите - пророк Илия и отбелязват своя професионален празник.
Инициативата на Съюза на пивоварите ще бъде подкрепена и от комуникационна кампания в интернет, външна реклама и специална радио игра.
Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителна организация на производителите на бира. Негови членове са: "Болярка - ВТ" АД, "Загорка" АД, "Каменица" АД, "Карлсберг-България" АД и "Ломско пиво" АД.
СПБ е създаден през 1991 г. През лятото на 2008 г. става член на европейската пивоварна организация „Пивоварите на Европа" и е обявен за „най-динамичната национална асоциация". Признанието е резултат от безкомпромисната политика на пивоварните компании в страната да прилагат всички най-добри европейски практики в бранша и да произвеждат само висококачествени видове бира, които не отстъпват по чистота и качества на пивото и в държавите с най-дългогодишни бирени традиции

 

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-202-0.html