Шушулов обеща по-евтино топло от 1 април

дата: 25.02.2009

Цените на топлинната енергия ще следват цените на природния газ и ще има намаление от 1 април, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проф. Константин Шушулов, съобщи dnes.bg

Проф. Шушулов посочи, че от "Булгаргаз" още не са подали официално заявление в държавната комисия за новата цена на газа, но ако понижението на синьото гориво е с около 11%, както бе предварително обявено, то цената на топлинната енергия ще спадне с около 8%.
Помолен за коментар и на решението на правителството увеличението на цената на парното в София да бъде премахнато, Шушулов каза, че в ДКЕВР са малко изненадани. "Не е елементарен проблемът, защото има подводни камъни", каза Шушулов. "Добре е от гледна точка на потребителите, как обаче ще се компенсират загубите на "Топлофикация-София", е вторият въпрос", продължи шефът на държавната комисия.
Според председателя на ДКЕВР големите разлики в януарските сметки за парно на отделните потребители се дължат или на неправилно извършено извънредно отчитане на топломерите или на грешки в разпределението на топлинната енергия в отделните сгради.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-159-2.html