Онлайн чат с Меглена Кунева за Европейския ден на потребителя

дата: 10.03.2009

Комисарят по въпросите на потребителите в Европейския съюз Меглена Кунева ще проведе на 13 март онлайн чат с граждани на ЕС относно техните права като потребители по повод десетата годишнина на Европейския ден на потребителя - 15 март 2009 г., съобщи expert.bg. Така ще бъде предоставена възможност на всички желаещи да зададат директно въпроси на Кунева относно техните потребителски права.
Еврокомисар Кунева ще обсъди проблеми, които все повече безпокоят потребителите в днешния несигурен икономически климат, във връзка с извършването по-добри и по-справедливи покупки. Това включва несправедливите търговски практики и безопасността на стоките за всекидневна употреба.
Всички участници ще получат съвети за пазаруването в друга държава от еврообщността, с какви проблеми могат да се сблъскат и какви са конкретните действия, с които се ангажира ЕС, за да гарантира пълна свобода на пазаруването по интернет.
Желаещите могат да се включат в чата в реално време на 13 март от 15:00 до 16:30 ч. централноевропейско време, на адрес http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm.
Чатът ще се модерира на 12 езика: български, чешки, холандски, английски, френски, немски, гръцки, унгарски, полски, португалски, италиански и испански език.
Международният ден на потребителя, който се отбелязва всяка година на 15 март от 1983 г. насам, ознаменува популяризирането и защитата на правата на потребителите.
За последните 10 години Европейският ден на потребителя се провежда успоредно с Международния ден на потребителя. Целта е да се повиши осведомеността за правата на потребителите в ЕС и да се предостави по-голяма власт на потребителите чрез насърчаване на упражняването на тези права.

Коментари

правачо

Публикувано на: 13.03.2009 23:35:20 Само един ден ли, и само 90 минути ли отделя за нас Меглена Кунева? Господи, та ние по-лесно си чатим с Обама и с Далай Лама! Нека на страниците ви постоянно стои http-адресът на еврокомисарката ни -в специално заделено прозорче в началото и моля, помолете я, или организирайте предаване на нашите въпроси към нея офлайн, обобщени от ваш модератор,ако толкова няма времеза личен контакт.
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-176-1.html