Сменяме мобилния оператор за ден?

дата: 23.03.2009

Еврокомисарят за информационното общество Вивиан Рединг иска потребителите в Европейския съюз да могат да сменят мобилния си оператор за един ден, предаде БТА, цитирана от Дир.БГ.
Рединг призова Съвета на ЕС и Европейския парламент да проявят засилена активност през следващите дни, когато ще се водят преговорите за нови разпоредби в областта на засилване на конкуренцията и защита на правата на потребителите при ползване на услугите на мобилните оператори.
Наистина, в момента потребителите във всички страни от ЕС имат право да сменят операторите на мобилни и фиксиран телефонни услуги, но далеч не всички могат да се надяват да направят това за един ден, като някои трябва да чакат по две - три седмици, заяви тя.
Според Вивиан Рединг по-дългият срок за промяна намалява сериозно значението на това важно право, което дава възможност на потребителите да се ползват от преимуществата на избора и на конкуренцията.
По данни на Европейската комисия сега промяна на мобилен номер в Европейския съюз става средно за 8,5 дена, а на фиксиран телефонен номер - 7,5 дена.
Европейският съюз трябва целенасочено да усилва правата на потребителите. Защото потребители с по-големи права са най-добрата рецепта за силна пазарна конкуренция, за инвестиции и предоставяне на привлекателни услуги и в крайна сметка за по-ниски цени, изтъкна Рединг, цитирана от неин говорител.

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-191-1.html