Google Suggest се усъвършенства

дата: 16.04.2009

Функцията Google Suggest стана още по-добра, съобщи download.bg. По принцип така се уточнява ключовата фраза още по време на нейното въвеждане, поправят се печатни грешки и дори се променя езикът за въвеждане.
Промяната в системата за подбор на подсказки подобрява качеството на резултатите, които получават потребители от различни страни като се отчитат местни тънкости.
Например, ако потребители от Великобритания въведат liver в полето за търсене, най-вероятно ще открият информация за Ливърпул (Liverpool), а хора от САЩ, които въвеждат същото, ще научат повече за черния дроб (liver).
При въвеждане на "ве" от Русия като първа подсказка се появява "вести", в Беларус това буквосъчетание води до предложение да се посети сайта на тамошен мобилен оператор, в Украйна след въвеждане на "ве" ще ви бъде подсказано "верховна рада" - Парламентът на Украйна.
Функцията Google Suggest е достъпна и при търсене на изображения. Тук се отчита дали търсите из сайтовете или при изображенията. Например, ако напишете "а", българският Гугъл ви насочва към "арена" за сайтове или към "андреа" за изображения. При написване на "б" се подсказва да се посети сайта на "БДЖ", а при изображения - "бални рокли".

Коментари

 
Няма коментари
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/news/p3-211-0.html