Европейска интернет програма ни информира за нашите права като потребители

дата: 09.02.2009

 

Българските потребители вече имат възможност да се запознаят с основните си права и чрез започналата европейска интернет програма за обучение DOLCETA. Целта на инициативата е да се помогне на възрастните и децата да се запознаят с основните си права като потребители.

Образователната онлайн програма дава отговори на въпросите с какви права разполагаме като потребители по най-различни въпроси като договори за продажби и гаранции, разрешаване на спорове или уреждането на кредитен заем. Понастоящем са обхванати четири модула: Основните права на потребителите, Финансовите услуги, Безопасността на стоките и услугите и специален модул, предназначен за преподавателя с педагогически материали.

Програмата има три нива, които са предназначени за ползване от преподаватели, както в университетите, така и в училищата. Онлайн изданието може да се използва и за обучение или като справочно средство от организации за защита на потребителите, правителствени агенции, неправителствени организации или обществени образователни програми.

Средствата за онлайн образование на потребителите съществуват на другите официални европейски езици, но вече са достъпни и в България и Румъния.

 

Предлагаме на нашите читатели започналото обучение на потребителите чрез интернет тук: http://www.dolceta.eu/

Коментари

Георги Гюров

Публикувано на: 26.07.2012 17:28:47 Бих искал да докладвам следната фейсбук страница: http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/267945953087 Това е спам страница и откакто направих грешката да я харесам, чрез нея се пращат различни видове спам от моя профил. Поради това аз не мога да използвам адекватно споменатия по-горе Интернет сайт. По незнайна за мен причина не мога да премахна страницата или да престана да и бъда член. Вече сигнализирах отговорните лица в сайта и чакам отговор от тях, но не разчитам да бъде полезен. Поради тази причина се свързвам с вас с молба за съдействие. Благодаря предварително!
Избор на език за писане:

Моля въведете само главни букви

http://www.pravonaotgovor.com/prava-na-potrebitelite/p3-126-0.html